pondělí 8. července 2013

Návod, jak zprovoznit Google Play Music All Access

Na mém blogu jsem vám přiblížil již dvě hudební služby - Deezer a Rdio. Obě dvě jsem aktivně otestoval a z těchto dvou jsem si nakonec vybral Deezer. Jako uživatel služeb společnosti Google jsem však stále čekal tak, jako mnozí z vás, na spuštění hudební služby Music All Access, která je stále pro Českou republiku nedostupná. Naštěstí je zde ale možnost, která vám pomocí malého "hacku" hudbu od Google zpřístupní. Budete k tomu potřebovat rozšíření pro váš webový prohlížeč a dále budete muset trochu poupravit platební údaje, které slouží pro platby přes váš účet Google.





Jako první si stáhněte rozšíření Hola Unblocker pro váš prohlížeč. Na stránce projektu Hola.org si vyberte rozšíření podle toho, který prohlížeč používáte. Já používám Chrome a proto bude tento návod demonstrován právě na tomto prohlížeči. V mém případě jsem si tedy přidal rozšíření Hola Unblocker, které vytvoří proxy připojení na webové stránky, které jsou normálně pro určité země blokované. Vy se tak budete prostřednictvím tohoto proxy spojení tvářit, jako by jste přistupovali z americké IP adresy.


V tuto chvíli stačí v pluginu Hola Unblocker povolit službu, ke které chceme přistoupit - v našem případě se jedná o Play Music. Pokud již máte účet na Google, ten se vám s Play Music automaticky prováže. V tuto chvíli však ještě nemáme vyhráno, jelikož k tomu, abychom mohli službu neomezeně využívat, budeme muset použít platební metodu prostřednictvím zadání čísla platební karty.

Bohužel české platební karty z důvodů nedostupnosti v České republice nejsou akceptovány. Pokud již máte nějakou aktivní placenou službu na Google a v minulosti jste tedy zadávali údaje o platební kartě, bude stačit pozměnit údaje. V opačném případě zvolte zadání nové platební metody.


Trik spočívá v tom, že musíte namísto českého PSČ zadat nějaké americké. Stačí Googlit a jistě nějaké naleznete. Potvrďte zadání a přesuňte se do dalšího pole, kde vyplníte vaší adresu. Zde je opět nutné zadat namísto českého PSČ, americké. Dále je potřeba zadat telefonní číslo, bez kterého vás systém nepustí dál. Na těchto stránkách můžete získat fiktivní číslo, které zadáte do požadovaného pole. V tuto chvíli máme vše hotové a měla by se nám objevit stránka Play Music v plné své kráse. Neomezený přístup ke službě vás bude stát 9,99 USD, tedy v přepočtu dle současného kurzu zhruba kolem dvou set korun.



Aby jste nebyli omezeni v poslechu hudby přes Play Music jen na svém PC, můžete si svou oblíbenou hudbu vychutnat i na svém smartphonu. Stačí si jen stáhnout aplikaci Hudba Play a vše budete mít pěkně při ruce na cestách. U mobilní aplikace již nemusíme provádět žádné "kejkle". Stačí se přihlásit svým Google účtem a databáze Play Music vám bude ihned přístupná včetně vašich hudebních sbírek a dalšího obsahu.

Pokud porovnávám úroveň Play Music s ostatními službami, tak myslím, že má Google mnohé co dohánět. Hlavně co se týče ergonomie a designu, tak jak je tomu již zvykem u Google, zde mám poměrně mnoho výhrad. Například konkurenční služba Deezer je ukázkovým příkladem, jak by měl vypadat perfektní design. Na druhou stranu měl velice příjemně překvapila kvalita streamované hudby, která je dle mého subjektivního pocitu na špičkové úrovni. Pokud k tomu ještě připočtu možnost nastavení ekvalizéru, který je součástí aplikace Hudba Play, mé uši jsou nadmíru spokojeny.

Pokud se službu rozhodnete vyzkoušet, dejte mi vědět, jaké jsou vaše zkušenosti. Pakliže máte účet na Google a využíváte jeho služby, je Play Music skvělá možnost, jak si toto portfolio rozšířit a mít vše pod jednou střechou.

Aplikace pro Android ke stažení:  Google Play Music, velikost 7,6 MB, cena: zdarma



0 komentářů:

Okomentovat