neděle 11. listopadu 2012

Jak na root Samsung Galaxy S2 – Odin verze + video

V minulém  článku jsme si názorně ukázali, jak provést obecně unroot/unbrick telefonu Samsung Galaxy S2, potažmo jiného typu přístroje. Dnes se podíváme přímo na to, jak provést root pomocí custom kernelu, neboli kernelu, který v sobě root obsahuje. Konkrétně se jedná o verzi kernelu XXLPQ, nicméně pro jiné verze kernelu je postup naprosto stejný. Postup bude hodně podobný tomu, který jsme si ukazovali v minulém článku. Rootem získáte plný administrátorský přístup do systému, který vám umožní instalaci aplikací, které jinak než pod rootem nenainstalujete a umožníte tak z vašeho telefonu udělat opravdu sofistikovaný nástroj v mnoha směrech. Opět varuji všechny, kteří se do tohoto procesu pustí, že jako autor tohoto článku nenesu žádnou zodpovědnost za případnou nefunkčnost vašeho telefonu. Vše děláte na vlastní riziko!!!


Co k tomu budeme potřebovat? Budeme potřebovat flashovací nástroj Odin, dále insecured kernel ( nezabezpečený kernel obsahující root) a rovněž originální stock kernel pro případ, že byste se chtěli vrátit zpět do původního stavu. Rovněž budete potřebovat software Samsung Kies kvůli aktuálním ovladačům pro váš telefon. Všechny potřebné nástroje a balíčky najdete v odkazech k mým zdrojům pod tímto článkem. V telefonu si v Nastavení -> Vývojářské možnosti povolte “Ladění USB”. Abyste věděli, jaký kernel máte a mohli stáhnout jeho nezabezpečenou verzi s rootem, v Nastavení -> O telefonu -> Verze jádra zjistíte, jaký kernel používáte.

img_1418_editimg_1419_edit

Soubory s kernelem si uložte někam na disk. Nyní vypněte telefon a poté stiskem tlačítek Power – Home – Volume down telefon uveďte do downloading módu. Telefon připojte přes USB kabel k počítači a v Odin byste měli vidět vlevo nahoře žluté políčko s portem, přes který je telefon připojený.
Pokud je políčko neaktivní, nemáte pravdě podobně aktuální USB ovladače. Pokud je však vše v pořádku, můžeme se pustit do flashnutí telefonu. V okně Odin ponechte vše tak jak je, musíte mít zaškrtnutá políčka Auto reboot a F. reset time. Klikněte na políčko PDA a vyberte soubor .tar s insecured kernelem. Klikněte na tlačítko Start – tímto se telefon flashne. Pokud proces proběhl bez problémů, v levo nahoře v okně Odin uvidíte v zeleném poli PASS!

Nyní má váš telefon root. To poznáte tak, že v seznamu aplikací uvidíte dvě nové položky: CWM – clock work mod a SuperSu. Pokud bude telefon startovat, pod logem se objeví žlutý trojúhelník s vykřičníkem. Pokud byste se chtěli vrátit zpět do stavu před odemčením, opakujte postup, ale namísto nezabezpečeného kernelu telefon flashnete kernelem originálním.Toť vše. Pod článkem ještě naleznete video ukázku, ve které je vše zde popsané shrnuté pěkně názorně. Příště budeme pokračovat instalací nějaké custom ROM s Jelly Bean 4.1.2 .

Zdroje ke stažení:



0 komentářů:

Okomentovat