středa 19. června 2013

Rdio: další hudební služba dorazila do Česka a nabídne 20 milionů skladeb

Nedávno jsem zde na blogu zmiňoval o hudební službě Deezer, která je dostupná u nás již nějaký čas a nyní zde máme další - Rdio, která nabízí 20 milionů skladeb a kompletní lokalizaci do českého jazyka.





Rdio nabízí podobný plán, jako například služba Deezer. Pokud si ji chcete vyzkoušet, máte možnost tak učinit po dobu 14ti dní, kdy získáte neomezený přístup k hudbě a dalším výhodám jak z vašeho počítače, tak i z mobilního telefonu. Po uplynutí zkušební doby se účet přepne do free verze, která vás bude omezovat časovým limitem poslechu hudby, reklamou a dalšími omezeními. Pokud budete chtít pokračovat dál v plném přístupu, budete si muset zvolit jeden ze dvou plánů předplatného.



Na výběr dostanete plán "Web" za 90Kč/měsíc, prostřednictvím kterého získáte přístup k hudbě z počítače. Pokud si budete chtít hudbu vychutnat i z vašeho mobilního telefonu a také využívat off-line přístup, budete muset zvolit plán "Neomezeně" za 180 Kč/měsíc. Ceny jsou na webu uváděné v korunách a platit lze kreditní kartou, nebo přes účet PayPal.



Osobně jsem testoval jak službu Deezer, tak Rdio a musím říci, že Rdio mi vyhovuje více hlavně pro své přehlednější a vzdušnější rozhraní. Mnoho uživatelů, kteří neovládají dobře angličtinu ocení kompletní lokalizaci do českého jazyka, která usnadní orientaci v nastavení profilu a dalších možnostech.




Jak jsem se již zmiňoval, Rdio nabízí poslech hudby nejen na vašem počítači přes webový prohlížeč či aplikaci, ale nabízí rovněž přístup k hudbě z vašeho smartphonu. Podporovány jsou platformy Android, iOS, Windows Phone a BlackBerry. Vzhledem k tomu, že aplikace je logicky závislá na připojení k internetu, doporučuji poslech hudby přes Wi-Fi, nebo pakliže máte předplatné umožňující off-line synchronizaci, stáhnout si skladby či alba do telefonu přes Wi-Fi připojení pro pozdější přehrávání. Ušetříte tak mnohdy draze placená mobilní data FUP.

0 komentářů:

Okomentovat