sobota 8. června 2013

Vychutnejte si Photosphere na jakémkoliv smartphonu s Androidem

Nevlastníte Nexus telefon a přitom si chcete vychutnat zajímavou funkci Photosphere, díky které lze pořizovat fantastické panaramaticé snímky? Nezoufejte, protože je zde způsob, jak si svůj telefon touto funkcí opatřit. Budete k tomu však potřebovat root, takže ti z vás, kteří root na svém telefonu nechtějí asi nemusí dále pokračovat ve čtení.


Pakliže máte na svém telefonu root, stačí si stáhnout do svého telefonu RAR soubor a tento soubor flashnout přes recovery prostředí. Po flashnutí ještě doporučuji provést wipe dalvik cache. Tímto krokem vám v telefonu přibude další fotoaparát a fotogalerie (flashnutím nepřepíšete již nainstalovaný fotoaparát).



Aby aplikace fungovala korektně, je potřeba mít telefon přepnutý do anglického jazyka. Toto je bohužel, jediné omezení, které musí uživatel překousnout. Osobně mám v telefonu angličtinu nastavenou, takže mi to problémy nečiní, ale ti z vás, která používají defaultně češtinu, budou muset při pořizování fotosférických fotek přepínat do anglické lokalizace. Aplikace bohužel při lokalizaci telefonu do českého jazyka padá.





Osobně jsem aplikaci testoval na zařízení Samsung Galaxy S2 a aktuálně ji používám na Samsungu Galaxy Note s custom ROM Paranoid Android a funguje výborně.. Při pořizování snímků je potřeba vychytat způsob tak, aby byly snímky dobře napojené a obraz nebyl rozmazaný či potrhaný. To, jak nejlépe panoramatické snímky pomocí Photosphere pořizovat si ukážeme v některém z příštích článků.

Ukázku, jak Photosphere fotí, naleznete na tomto odkazu.

Soubor ke stažení: Photosphere_camera

0 komentářů:

Okomentovat